חברת Miele מיקסמה את יכולותיו של דגם כיריים אינדוקציה בעזרת ®COMSOL Multiphysics
מעבדות Miele, המובילה העולמית במכשירי חשמל ביתיים, השתמשו בסימולציה ובגישת המולטיפיזיקליות, על מנת לשפר, לוודא ולייעל את דגם כיריים אינדוקציה, אשר מסוגל לנצל למעלה מ 90 אחוז מהאנרגיה שמושקעת בחימום אוכל. הסימולציה איפשרה ל Miele ליצור כיריים יותר מדויקים מכיריים גז, וכאלו שעדיין מספקים ניצול אנרגיה יעיל יותר.
בהתחלה כיריים אינדוקציה עוצבו בתהליך של ניסוי וטעייה, כאשר החוקרים הסתמכו על הניסיון שלהם לגבי ההערכה הראשונית של מה צריכים להיות התדר, גודל הסליל ותפוקת החשמל. התוצאות כל פעם השתנו עד שנצפה הביצוע הטוב ביותר שהפך לדגם הסופי. תהליך זה יכול להיות יקר מאוד וצורך הרבה זמן, והמהנדס נשאר בלי מידע מספיק כדי לדעת מה קורה במערכת, והאם התהליך אכן היה הכי יעיל.
בתהליך בניית הכיריים נתקלו החוקרים באתגרים שונים, כאשר המרכזי היה, שהסליל של הכיריים ייצר שדה מגנטי שעשה רעש כאשר זרמים חשמליים עברו בסיר שהונח על הסליל. ע”י שימוש בסימולציה החוקרים מצאו את תדירות הזרם הנכונה ואת עיצוב הסליל המתאים, כך שיופק הכי פחות רעש. בזכות כלי הסימולציה של ®COMSOL Multiphysics החוקרים של Miele הצליחו לבנות כיריים שהם כמעט דוממים לאוזן האנושית.
כשהגיע הזמן לבחון את האבטיפוס, מהנדסי Miele התרשמו מאוד מהתוצאות שהם מצאו. “זה היה מדהים” אומר שרודר, “מצאנו כי התוצאות החזויות ע”י הסימולציות שלנו, היו בהתאמה גבוהה מאוד למדידות האבטיפוס שהוצגו, משהו שקורה לעיתים נדירות בתוכנות אחרות”. כיוון שהסימולציות שלהם הציגו בצורה מדויקת את ביצועיו של האבטיפוס, מעבדות Miele הצליחו לחסוך זמן פיתוח רב מאוד, ולצמצם ב 80% את מספר הניסויים שנזקקו על מנת לגבש את הדגם הסופי.
הסיפור נלקח ממגזין 2013 ®COMSOL