®COMSOL Multiphysics אחראית על יחידות המתגים הפנימיות בחברות הרכב המובילות בעולם
סימולציית ביצועים תרמיים, אלקטרומגנטיים וקיבוליים של חיישנים משחקת תפקיד חשוב בפיתוח מוצרים ב KOSTAL, החברה המספקת את כל יחידות המתגים הפנימיות לחברות הרכב המובילות ברחבי העולם
רוב הנהגים אינם מודעים לכך, אך מאחורי כל מתג פשוט שנמצא ברכב שלהם, בין אם זה שפותח וסוגר את החלונות או זה שמפעיל את מגבי השמשה הקדמית, עומדת כמות רבה של טכנולוגיה עליה עבד צוות מולטידיסציפלינרי של מהנדסים, במטרה לגרום לכל מתג לעבוד בצורה טובה כל זמן שהרכב מתפקד, בכל תנאי של מזג אויר. על כל אלו אחראית KOSTAL הגרמנית.
שישה דורות של מתגים חשמליים
כיום יש ברכבים מודולים מורכבים של גגות אשר כוללים תאורת לד מתקדמת ועוד פיצ’רים מתקדמים שלא היו בעבר ברכבים. ריצ’ווין מסביר: “התעשייה עברה מתאורה רגילה לתצוגת לד. על אף שנורות לד יעילות יותר כי הן צורכות פחות חשמל, 90 אחוזים מהחום שהן מייצרות הולכים למעגל המודפס שנמצא בתוך מודול הגג. התגברנו על מכשול זה ע”י שימוש ב- ®COMSOL Multiphysics כדי לחזות את ההתנהגות התרמית ולמקסם את הביצועים.
“יש בידינו מספר כלים של מקצוענים, כגון תוכנת אלמנטים סופיים (FEA) לתכנון מכני, אך היה לנו צורך עז בבניית סימולציות תרמיות ואלקטרומגנטיות, אז התחלנו לחקור את השטח. בחרנו ב- ®COMSOL Multiphysics כיוון שהיא מכילה את ממשק המשתמש הטוב ביותר במרחק רב מכל החלופות האחרות, והיא מציעה אינטגרציה של CAD, תרשים חשמלי ואפליקציות ייצור בהן אנחנו משתמשים”. כיום השימוש בסימולציה כל כך מוטבע בפיתוח המוצרים ב KOSTAL כך שהתוכנה נחשבת למשימת תכנון רגילה בשגרת העבודה של הקבוצה.
קבוצת KOSTAL אחראית על 60 שנים של חדשנות בתחום הרכב, ודאגה לנוחות הנהג, בטיחות, סגנון וחסכון במקום. הקבוצה רשמה כמות נכבדה של פטנטים בתחומי ליבה כגון הגה הרכב, הקונסוליה המרכזית ומערכות הגג, ללקוחות גדולים כדוגמת BMW, דיימלר, פורד וקבוצת פולקסווגן. מת’יו ריצ’ווין, מנהל בכיר בקבוצה, מסביר כיצד סימולציה הפכה לחלק עיקרי בתהליך התכנון ב KOSTAL:
ריצ’ווין מציין: “השימוש ב- ®COMSOL Multiphysics מאפשר לנו לבדוק את ההיתכנות של קונספט טכני בצורה מהירה מאוד, אחר כך לבצע אופטימיזציה לאיכות, לאיתנות הייצור ולעלות המוצר שבפיתוח. בנוסף אנו חוסכים כסף על ידי הפחתת מספר אבי הטיפוס המיוצרים. באזורים של חדשנות כגון מעבר חשמל השראתי וחיישנים קיבלויים, סימולציה הופכת להיות ממש חיונית, כיוון שהאלטרנטיבות פשוט בלתי אפשריות מבחינת העלויות הגבוהות וצריכת הזמן האדירה”.
